Font

Astrid Lindgrens

JUNI 2023

Ruinparken, Borgarsyssel
Sarpsborg

BILLETTER>

Skuespillere

Forestillinger:

Datoer for forestillingene er 8, 10, 11, 15, 16,
17, 18, 22, 23 & 25 juni.

Torsdag og fredag starter forestillingene kl. 17.30
Lørdag og søndag starter forestillingene kl.16.00

Sanne Kvitnes–PIPPI LANGSTRØMPE

Sanne Kvitnes jobber som skuespiller, sangerinne og tekstforfatter. Hun startet å jobbe i ung alder, men tilbrakte et halvt år ved London Acadamy of Music and Dramatic Arts, for å studere Shakespeare.

Hun har tidligere medvirket i bl.a. «Den Hvite Dame», «Soot Spelet», «Sound of Music» ved Folketeateret og i «Olav Den Heldige».

I 2020 gjorde hun brakdebut i «Chess» på Folketeateret, i rollen som Florence Vazi – en rolle hun vant «Årets musikalartist» for under Musikkteaterprisen 2021, og som hun igjen er aktuell med høsten 2022.

På tv-skjermen har hun medvirket i «Beat for Beat» og Tv2s feelgood-serie «Julestjerna».

Utenom teaterscenen produserer hun egne konserter, hun skriver eget materiale – både musikk og større produksjoner – driver møtestedet «Musikalpub», og jobber som oversetter og dubber for IYUNO.

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Min favoritt Astrid Lindgren-figur må være Ronja Røverdatter. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for nysgjerrige, kompromissløse og eventyrlystne karakterer.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Det er vel også det jeg liker best med Pippi. Astrid Lindgren har alltid vært god på å skrive komplekse og sterke kvinneskikkelser, selv de yngste. Hun skaper karakterer med ben i nesa, som står i mot alt det samfunnet ønsker at de skal være.

Monica Hjelle – FRU Prysselius

Monica Hjelle er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teaterne i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret, og ikke minst ved Den Nationale Scene i Bergen, der hun har gjestet i flere produksjoner gjennom de 20 siste årene.

Monica gjester høsten 2022 teater Ibsen i farsen
” Myrna Vep” sammen med Helen Vikstvedt.

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Min favoritt Astrid Lindgren figur er Tjorven! Fordi hun er en leken, lubben jente med et varmt hjerte og stor rettferdighetssans.

"Vi på Saltkråkan" er rett og slett min egen barndom.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Jeg liker også Pippi fordi hun er "annerledesjenta", men jeg skulle nok ønske at hun hadde noen som passet på henne... nettopp som min rollekarakter i stykket.

Kevin Haugan
–Dunder Karlsson

Til tross for sin unge alder har han allerede rukket en rekke store oppsetninger, flere hovedroller på både scene, film, tv og andre arenaer. Han er kanskje mest kjent for tittelrollen i musikalen BILLY ELLIOT på Folketeatret, en av hovedrollene, Pil, i NRKs mest sette julekalender SNØFALL, og ikke minst i dokumentarserien GENERASJON Z på TV2.

Kevin er for mange også kjent som musikalartist der han senest spilte rollen Baby John i musikalen WEST SIDE STORY. For tiden filmer han sesong to av SNØFALL på NRK som sendes jula 2023.

Som artist har han opptrådt med egen musikk på store arenaer er nå signert som hos plateselskapet Warner Music.

Som danser har han blant annet opptrådt på VG LISTA, MGP, STJERNEKAMP og reist på store konserter i inn- og utland som tidligere fast danser for Marcus og Martinus. Kevin er også medeier av Bårdar Danseinstitutt.

Kevin gjør det også stort på sosiale medier med så mange som godt over 155K følgere på TikTok, 32K følgere på Instagram, og nærmere 10K abonnenter på YouTube. Her poster han både dans, sang, humor og interagerer på en nær og sunn måte med sine følgere, og de blir kjent med Kevin på en unik måte.

Han er signert managementet Simpl som et av deres «Talenter»

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Emil i Lønneberget! Både fordi vi begge er nysgjerrige gutter, men også fordi filmen er en stor del av barndomsminnene mine.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Det jeg liker best ved Pippi er nok at hun er 100% seg selv. Og det synes jeg alle, spesielt ungdommer, bare må tørre å ta til inspirasjon! Folk digger deg for den du er - så stol på det! Og blås i at ikke alle digger deg, haha sånn er det bare! I tillegg viser Pippi at det er lov å ha følelser og å synes at ting kan være kjipt.

Aina Gundersen
– blom

Aina har siden 1996 jobbet som musikalartist, og har i denne perioden spilt i en rekke forestillinger, som blant annet 16 sesonger med musikaler i Brottet Amfi på Hvaler, FLISEKONGEN (Drammen Teater), JEPPE – EN MUSIKAL (Chat Noir og norgesturné), MÄRTHA – THE MUSICAL (Latter), SKATTEN PÅ SJØRØVERØYA (Chateau Neuf og norgesturne) og I BLANKE MESSINGEN (Sarpsborg Scene).

Høsten 2022 fikk hun drømmerollen som Søster Maria Patrick i publikumssuksessen SISTER ACT på Chateau Neuf i Oslo. Den fortsetter å spille i 2023 og i mars og april spilles forestillingen også på Kilden i Kristiansand

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Det er vanskelig å velge, Pippi, Ronja, Emil, Tjorven…. Men valget mitt faller på Lovis, mammaen til Ronja. Hun oppdrar sin datter til å bli en sterk jente i et mannsdominert samfunn. Selv om hun er bekymret for sin datter gir hun henne frihet til å utforske verden og gir henne styrken til å si imot og stå opp for seg selv og andre. På den måten blir Ronja en modig, sterk og stolt jente. En slik mamma ønsker også jeg å være

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Hennes ukuelige positive innstilling til alt og alle. Selvtilliten og styrken. Jeg digger hennes motto «Det har jeg aldri gjort før - så det kan jeg helt sikkert» De siste årene med pandemi og mange nye arbeidsoppgaver har det mottoet virkelig vist sin kraft!!!

Anette Amelia Larsen
-Klang (Politikonstabel)

Anette har jobbet som skuespiller, sanger og danser i 20 år, og har sin utdannelse fra Bårdar Akademiet. Hun har bla. jobbet på teatre i Norge, Danmark og Sverige, der hun har spilt i musikaler som Evita, Chicago, Mamma Mia, The Sound of Music og Rent. Hun har også spilt den kvinneling hovedrollen i The Book of Mormon på Det Norske Teatret, Den Grønnkledde, Riket, PEER GYNT, West Side Story på Chateau Neuf og musikalen Ingvar på Oslo NyeTeater.

Hun har også spilt i tv-serier som Made in Oslo, Royalteen, Verst Når Det Gjelder, Magnus, Pørni, og Hjem til jul 2. Hun var også en av ti deltakere i STJERNEKAMP i 2019, og har medvirket i MGP som deltakerbåde i 2007 og 2009.

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Jeg klarer ikke å velge, så det må bli både Pippi Langstrømpe og Ronja Røverdatter.De var med meg i oppveksten, og da må jeg si det var godt å se to så tøffe, selvstendige og modige jenter.De lar seg ikke pille på nesen, og sier det somdet er.Også synes jeg at de begge er relevante og viktige forbilder for små og store jenter den dag idag.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Det må være at hun er så modig og ærlig, og med null filter:)Og kanskje skal jeg i år begynne åtenke mer som Pippi og følge mottoet hennes, som er: «Det her har jeg ikke gjort før, så jeg får det sikkert til»

Hilde Lyrån– Larsson (Politikonstabel)

Hilde startet som danser i 1983, og jobbet i flere revyer på ABC-teateret, Chat Noir og Chateau Neuf med Einar Schanke og Dag Frøland, og i musikaler som My Fair Lady, Sweet Charity, Hair, Jungelboken og Sound of Music. Hun jobbet senere som skuespiller i revyer som Festrevy for Norge, Typisk Norsk, I Leende Live og Damenes Aften. Hilde har også hattledende roller i Boeing Boeing på Dizzie Teateret, Taube på Edderkoppen, Showgirls, Jeppe og A Chorus Line på ChatNoir, og Jungelboken, Grease, Trollmannen fra Oz, Flashdance og Sister Act på Chateau Neuf. På Folketeateret har vi sett henne i Billy Elliot og Singin ́ in the Rain.

På TV er Hilde kjent fra serier som Mot i Brøstet, Hilde & Brede show, Vazelina Hjulkalender, Seks som oss og Hotel Cæsar. Hun har også medvirket i filmene Olsenbanden jr. på rocker ́n, Olsenbanden jr. og Mestertyvens skatt, Switch, Blåfjell 2og filmene og TV serieneomKarsten og Petra.Hilde ble i 2006 nominert til beste kvinnelige skuespiller i Gullruten for rollen som Karin i TVserienSeks som oss.I 2008 ble Hilde tildelt Leif Justers ærespris for sin innsats på norskerevyscener, og i 2019 ble hun tildelt årets ærespris i Musikkteaterprisen.

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Jeg har helt fra jeg var liten vært stor fan av Pippi. Rett og slett fordi hun er uredd, og tør å kaste seg ut i ukjent farvann, noe jeg selv ikke alltid har vært så god på. Det er veldig bra å vise at jenter også er tøffe! Og så har hun en stor rettferdighetssans.

Mathilda Bonnevier
-Frøken/Fru Settergren

Mathilda Bonnevier er nyutdannet skuespiller og musikalartist fra Sarpsborg. Mathilda har bodd 4 år i London, hvor hun har studert en Musical Theatre Foundationved Emil Dale Academyog tatt en Bachelorgrad i skuespill og musikal fra Mountview Academy Of Theatre Arts som hun ble ferdig med sommeren 2022. Under studiene har Mathilda medvirket i en nytolkning av «Les Misérables» med spesiell tillatelse av Cameron Mackintosh, «Magic At The Musicals» i Royal Albert Hall, «Dear EvanHansen», «Cabaret» «Carousel» i rollen Carrie Pipperidge og «Legally Blonde» i rollen Vivienne Kensington. Mathilda har lang erfaring fra Sarpsborgs barne-og ungdomsteater, både Villekullaog Diorama, og gikk tre år på musikklinja på Greåker VGS. Hun har også vært aktiv lokalt i forestillinger som «Tryllefløyten» med Opera Østfold «En Midtsommernattsdrøm» og musikalen Hans Nielsen Hauge: «Det Brenner En Ild». Hun gleder seg stort til å komme hjem til Sarpsborg for å være med i Pippi Langstrømpe, og det føles ekstra godt å være på hjemmebane for hennes førsteforestilling i Norge som profesjonell utøver!


1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Det blir fortvanskelig å velge kun én, men i toppen er Ronja Rövardotter og Karlson På Taket. Det jeg beundrer ved disse to er at de setter ingen grenser for seg selv. De er modige og tørr å gjøre hva enn de vil og har en fantasi som strekker seg lenger enn til månen og det synes jeg er utrolig inspirerende.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Hun er positiv, rettferdig, generøs, modig og ærlig, men det jeg elsker mest er at hun er utrolig morsom. Jeg sitter fortsatt og hyler av latter av alle påfunn og kreative tingden jenta gjør. Skrubbebørster som skøyter for å vaske gulv–hun er jo helt genial! Og Konrads Kalas Klister og Pippi som klatrer på veggen er noe av det morsomste jeg vet!

Knut Erik Rønne
-Kaptein Langstrømpe

Knut-Erik Rønne (Sarpsborg) er utdannet kulturarbeider fra Høgskolen i Telemark og har drevet med kultur både som utøver og administrator fra han ble med i Sarpeteateret i 1989. Han har jobbet som freelance skribent, humorist, teaterprodusent, dramatiker, regissør og skuespiller, men nå jobber han mest som rådgiver på kulturkontoret i Sarpsborg. Hans første teateroppsetning var faktisk Pippi Langstrømpe. Senere har han spilt i en god blanding teaterstykker, blant annet Den Spanske Flue, Charleys tante, Sverdet, Oliver Twist, Annie, Reisen til Julestjernen og bakgårdskomediene Sommer i St. Marie. Han har også snakket på lokalradioen og skrevet skråblikk i lokalavisen. I 2018 ble han tildelt Sarpsborg kommunes kulturpris.

1. Hvem er din favoritt Astrid Lindgren-figur?

Jeg tror nesten det må bli Skalle-Per. Han er en viktig figur i Ronja Røverdatters liv. Jeg synes han er både morsom, rar og klok. Han er ikke med på røvertokt, men bidrar med gode råd. Og så tør han å si noen ting som andre ikke tør.

2. Hva liker du best ved Pippi Langstrømpe: 

Jeg liker at Pippi ikke gjør så alt for mye ut av det poenget at hun faktisk er best til så mye. Hun er sterkest. Tryggest. Modigst. Rikest. Ja, hun er jo tross alt steinrik. Rikest i byen. Men jeg synes ikke hun skryter av alt dette. Tvert i mot viser hun mye sårbarhet, og at hun ikke alltid er trygg, modig eller sterk.

Madikken Janine
Nilsen - Annika

Knut Harald Lileng
- Tommy

13 år fra Fredrikstad, har gått i Fredrikstad Barne og ungdomsteater i 5 år og blant annet spilt Kamomilla i kardemomme by og 3 nøtter til askepott (Kulturleveranser). Hun var også å se som "Jenta" i blindpassasjer på «det andre teateret» i Oslo og hun har spilt Alvilde i Olav den heldige i Landeparken

12 år fra Sarpsborg, går til vanlig på Villekulla barne- og ungdomsteater, der han har vært med på flere musikaloppsetninger. Han har også deltatt i flere musikkvideoer og han har koret for kjente artister på Allsang på grensen på Tv2. Knut Harald dubber også filmer og serier for både NRK Super og Netflix.

Skolebarna

Nose, Smile, Cheek, Lip, Eyebrow, Jaw, Neck, Happy, Tooth, Gesture
Forehead, Nose, Face, Cheek, Smile, Skin, Lip, Chin, Eyebrow, Shoulder
Dress shirt, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow, Sleeve, Gesture, Collar
Dress shirt, Smile, Lip, Neck, Sleeve, Happy, Gesture, Collar

Julie Conde Iversby

Mina
Githmark

Kristian
Bergdal Sæl

Leah Louise
Borgen Johansen

Tomine Rangøy
Sjåland

Nelia Berg
Eriksen

Noah Andre
Nilsen

Guro-Irene
Holt Gausdal

Thea
Hauge

April
Hop

Billie
Høydahl