Line, Font
Line, Font
People in nature, Natural landscape, Plant, Flower, Sky, Tree, Botany, Yellow, Gesture, Grass

Scenefabrikken

Scenefabrikken ble stiftet av Malin Schavenius i 2022. Vi ønsker å gi publikum i alle aldre gode opplevelser i form av teater og musikalforestillinger, og den aller første produksjonen ser dagens lys sommeren 2023.

Vi har hovedvekt på å lage produksjoner sammen med et profesjonelt kreativt team samt med profesjonelle skuespillere i rollene, og vår ambisjon er å skape opplevelser, minner og teatertradisjoner for et større publikum.

En varm sommerdag i juni 2016 var jeg som jeg ofte var på søndagstur med familien til Borgarsyssel Museum. Plutselig, som om det var første gang jeg så det, slo det meg at det gule huset som badet i sol på den grønne gress-sletta midt i Ruinparken var huset til Pippi Langstrømpe, Villa Villekulla.

Fra den dagen har ideen om prosjektet «Pippi i parken» vokst seg større og større, og for å gjøre en lang historie kort: Ved inngangen til 2022, etter 2 lange år med Koronarestriksjoner, etablerte jeg «Scenefabrikken» hos Brønnøysundsregisteret, brukte sparepengene mine til å sikre meg rettighetene til Pippi Langstrømpe og fikk med meg gode støttespillere på veien videre.

Nå er målet at vi annethvert år skal sette opp en forestilling med profesjonelle utøvere i alle ledd først og fremst for et barnepublikum og deres familier. Jeg håper dette kan bli en fast familietradisjon for mange sarpinger og østfoldinger forøvrig og jeg gleder meg til å vise frem skuespillere, parken, historien og sist men ikke minst magien som skapes med levende teater.

Kreativt team

Human body, Flash photography, Forehead, Chin, Eyebrow, Eye, Eyelash, Neck, Jaw, Makeover

Malin Schavenius

Malin Schavenius er født og oppvokst i Sarpsborg. Hun startet som 12-åring med tittelrollen i musikalen ”Annie” og gjorde flere lokale forestillinger før hun som 15-åring fikk sin første profesjonelle rolle på Det Norske Teateret med ”Trollmannen frå Oz”.

Malin er utdannet ved Bårdar, Norsk musikkteater og ballettakademi og har spilt i en rekke musikaler og plateinnspillinger. Hun har i tillegg deltatt i flere tv-produksjoner som «Melodi Grand Prix», «Beat for Beat» og «Grease».

Produsent og regissør

I 2011 startet hun opp Villekulla barne og ungdomsteater i hjembyen Sarpsborg og musikalteateret er nå på godt over 200 musikalspirer. Malin Schavenius var forøvrig utnevnt til ambassadør for Sarpsborg sitt 1000-års jubileum og i 2016 mottok hun "Sarpsborg kommunes kulturpris".

Den siste tiden har Schavenius vært aktuell som «Fru Trelawney» i «Skatten på Sjørørverøya» (Norgesturne og Chateau Neuf»), hun spilte «Gina» i «Blanke messingen» og er aktuell som moren til «Vår» i «Vår ruler» på NRK Super (dubb).  Malin Schavenius startet opp «Scenefabrikken» i 2022.

Kontaktinformasjon:
www.malinschavenius.no 
Tlf: 976 08 840

Flash photography, Human body, Hair, Smile, Joint, Hand, Shoulder, Muscle, Eyelash, Neck

MIKKEL MAANUM

Mikkel er utdannet ved Bårdar International/Akademiet.
Etter endt utdanning har han medvirket i bl.a. Grease (DnB Arena, Stavanger) og Sabeltann Jubileumsshow (Dyreparken), Peer Gynt (Akershus festning), Grease (Chateau Neuf) og har vært å se i «Snøfall» på Oslo Nye hele 4 år på rad. Han har hatt småroller i blant annet Disco og NRK-serien SKAM.
Er fast instruktør og koregarf på Bårdar og koreograferte blant annet musikalen I blanke messingen på Sarpsborg Scene.

Koreograf og Regiassistent

Vision care, Flash photography, Forehead, Glasses, Nose, Cheek, Beard, Jaw, Smile, Eyewear

Hans Einar Apelland

Musikalsk ansvarlig

Hans Einar Apelland er utdannet på rytmisk linje ved musikkonservatoriet i Agder. Han har arrangert og innstudert musikk til en lang rekke musikaler, teater- og revyforestillinger. Han har bl.a. vært involvert i forestillinger som «Svindlere med stil»  (Chateau Neuf, Oslo 2007), «Mamma Mia» (Folketeateret, Oslo 2009), «Cats» (Chat Noir, Oslo 2009), «La Cage aux Folles»  (DNS, Bergen 2010/2011 + Östgötateatern, Norrköping 2016), «Nattens Umusikalske Dronning» (Chat Noir, Oslo 2011), «Spamalot» (Folketeateret, Oslo 2012), «Hellemyrsfolket» (DNS, Bergen 2014 & 2015), «Thank you for the music – Vi elsker Abba» (Edderkoppen 2016), «Store Norske» (Edderkoppen 2017), «Kristin Lavransdatter» (DNS, Bergen 2018), Beatles-hyllesten «Love is all you need» (Chat Noir høsten 2018),  «Optimist» (Chateau Neuf 2019), «Lykken Er å La det Swinge» (Edderkoppen 2021), «Jersey Boys» (Chateau Neuf 2022), «Sister Act» (Chateau Neuf 2022), i tillegg til å ha vært musikkprodusent for 2Entertain Norge i over femten år.

For TV har han bl.a. jobbet med «Melodi Grand Prix/ESC», «Kvelden før kvelden», «Idrettsgallaen», «Komiprisen», «Grunnlovsjubileet fra Eidsvoll» & «Minnekonsert for 22. Juli» (NRK), samt «Grease» (TVNorge), «Sangstjerner» (TV3), «The Voice», «Den du veit» og «Skal vi danse» (Tv2), i tillegg til at han har hatt det musikalske ansvaret for en lang rekke show, konserter, event’er, storband og sommershow.

IDA KRISTINE HØGBAKK

Sminkør/maskør

Ida Kristine Høgbakk er utdannet frisørmester og maskør/parykkmaker.

Hun har jobbet for Opera Østfold på forestillingene Carmen, Nabucco, Tosca, Tryllefløyten, Il Trovatore, Ruffen og Den flyvende Hollender. Ved Nationaltheatret har hun hatt maskeansvar for en rekke produksjoner som blant annet Den utrolige historien om den kjempestore pæra, Alice i Vidunderland og En Julenattsdrøm, og hun har vært maskør på blant annet Reisen til julestjernen, Ulven samt Romeo og Julie ved samme teater.

På tv har hun jobbet som frisør og maskør på bl.a Kristiania Magiske Tivolitheater.

Frida Moss

Hair, Smile, Cheek, Arm, Eyelash, Jaw, Sleeve, Gesture, Iris, Happy

kostymeansvarlig

Frida er utdannet innenfor teater og kostyme fra Storbritannia og Oslo, og har fast stilling i kostymeavdelingen på Nationaltheatret. Hun har vært kostymedesigner på en rekke større og mindre produksjoner, som blant annet nobelkonserten i samarbeid med Oslo-Filharmonien og «Marens jul» gjennom Villekulla.

Morten Melsom

Lyddesign

Morten er født inn i kulturbransjen og har holdt på med lyd og sceneteknikk siden ungdomsårene. Det har blitt 35 år med revyer , barne-og ungdomsteater, musikaler konserter og events som f.eks «Isfront» ,»Værstekællær» «Tivolihaven», «Fredrikstad Guttane» og Odd Rene Andersens «My Motown» (2010-2021).

Musical instrument accessory, Music artist, Performing arts, Musician, Purple, Microphone, Lighting, Entertainment
Flash photography, Forehead, Cheek, Smile, Eyebrow, Eyelash, Jaw, Gesture, Iris, Happy

Kine Enger

Inspisient

Kine Enger har bachelor i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen og jobber for tiden på Chat Noir.Hun har blant annet vært markedsføringsansvarlig for Musikaliteten og assisterende prosjektleder for Den Superstore Familiedagen på OverOslo.

Nose, Cheek, Lip, Chin, Smile, Eyebrow, Shoulder, Eyelash, Jaw, Neck

Nina er utdannet innen markedsføring og bedriftsøkonomi, og har de siste 17 årene vært ansatt i konsernet som i dag er Amedia AS.

Til daglig jobber hun som salg og markedssjef, hvor oppgavene blant mye annet er prosjektplanlegging opp mot konsernets nærmere 100 lokalaviser, samarbeid rundt produktutvikling, materiell og tekstutforming.

Nina har også stått på scenen ved flere anledninger i sine yngre dager, og er nå en engasjert teatermamma som kjenner godt til gleden, samholdet og utviklingen både barn og voksne opplever ved å være en del av et teaterensemble.

Nina ble engasjert på et tidlig stadium ved stiftelsen av SceneFabrikken, og har sammen med Malin Schavenius lagt det økonomiske fundamentet for at SceneFabrikken nå kan realisere sitt mål om å levere profesjonelle teateroppsetninger til barn og unge i Sarpsborg og Østfold.

Tusen takk til våre samarbeidspartnere og sponsorer som også har tro på dette, og har blitt med oss på reisen.

Nina Winther

Markedskontakt

Kontaktinformasjon:
nina.elisabeth.winther@gmail.com
Tlf: 91 61 58 40

Amedia SMB

Personal computer, Input device, Peripheral, Table, Desk

Webdesigner/grafisk design

Amedia SMB er Amedia sitt største salgssenter, og samarbeider med konsernets lokale og regionale aviser i hele landet.

De har hatt tilhold sentralt mellom Sarpsborg og Fredrikstad siden 2004, har ansatte fra hele nedre Glomma regionen, og er stadig på utkikk etter kloke hoder innen salg, grafisk produksjon og innholdsproduksjon.

Som stolt sponsor til lokal idrett og kulturliv, har vi hatt gleden av å utarbeide SceneFabrikkens grafiske profil og hjemmeside, samt materiell til forestillingen, med Michelle Thomsen i spissen.

Les mer om Amedia SMB her >